Eurosonic Groningen Grote markt Huren in Eemskwartier

Groningen is ‘bloody great’

Groningen is leuk.

Aan Groningers of Groningen-fans hoef je niet meer uit te leggen hoe leuk Groningen is. Maar ook buitenlanders waarderen onze stad.
Deze week is Eurosonic Noorderslag weer volop aan de gang. Dit is wat Gilulia Fabrizi van Dagblad van het Noorden onder meer schreef:

(…) Groningen een geweldige plek

Ze zijn op zoek naar het Grand Theatre. „We willen Anna Meredith zien optreden”, zegt de Britse David (33). „Gelukkig kunnen we alles te voet bereiken. Zeker in dit weer.” De onregelmatige windvlagen zijn kil en guur en de regen plakkerig. Het deert de Britten niet. Net als honderden andere muziekprofessionals uit heel Europa zijn ze in Stad om tijdens het festival te netwerken en goede concerten te zien.

„Dit is het hoogtepunt van mijn winter”, zegt David. „Overdag ga ik naar de conferentie en zit ik bij lezingen of netwerkborrels. ’s Avonds struin ik door de stad en kom ik dezelfde mensen tegen die ik overdag heb ontmoet. Dan drinken we een borrel en gaan we samen naar een goed concertje. Groningen is bloody great. Echt een geweldige plek om internationale contacten op te doen.”

Goed georganiseerd in Groningen

De Kroatische Luka (39) kent de binnenstad inmiddels op zijn duimpje. „Ik kom hier al vijftien jaar en het centrum verandert weinig. Hoewel ik niet snap waar dat roze gebouw midden in de stad opeens vandaan komt”, zegt hij. In tegenstelling tot veel andere buitenlandse bezoekers is hij hier niet voor werk. „Vroeger wel, maar ik werk sinds een paar jaar niet meer in de muziek. Nu kom ik voor mezelf, omdat ik van deze stad houd. Het is hier allemaal goed georganiseerd, de mensen zijn aardig en er is overal muziek. Wat wil je nog meer?” (…)

Bron: http://www.dvhn.nl/groningen/Bezoek-aan-Groningen-is-%E2%80%98bloody-great%E2%80%99-21917588.html

Noorderslag: https://www.eurosonic-noorderslag.nl/